Náhlá bolest v koleni

Dobrý den pane doktore, obracím se na vás s prosbou o radu. Před šesti dny jsem stěhoval s otcem sporák po schodech a při chůzi do schodů mne bodavě píchlo v koleni a nemohl jsem už došlápnout na nohu. Sporák jsem nesl dole, otec byl nahoře. Po dvou dnech klidového režimu a mazání krémem Dolgit se koleno zklidnilo a už šlo i mírně došlapovat. Dnes, po šesti dnech už skor normálně chodím a občas jen zacítím tupé píchnutíčko. Veškerá bolest se odehrávala na vnitřní boční straně kolene. Koleno reagovalo bolestí i na boční vyklánění nohy a zejména došlap. Může se jednat o natažený boční vaz či natržený meniskus? Nutno podotknout, že již asi rok pozoruji problém s oním kolenem při tureckém sedu. Jde ohnout, ale cítil jsem při tom vždy jakoby mírný tlak, který jsem se vždy snažil překonat. Koleno mne také za poslední dva roky jednou či dvakrát lehce bolelo po náročném turistickém výšlapu v délce asi 10-12 km. Děkuji vám za váš názor a přeji krásný den a hlavně plně funkční kolena.

Odpověď odborníka:

Změn v koleni může být více Na prvním místě je porucha celistvosti menisku, dále možnost změny na vnitřním hrbolu kosti stehenní, kloubní výstelce, Ahlbeck. Nutné ortopedické vyšetření a zřejmě i magnetická rezonance. Podle výsledku potom další postup, zřejmě ošetření artroskopickou intervencí.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Články: Kdy nám hrozí ztráta čichu?
Ztráta čichu neboli anosmie...
Pásový opar
Články: Pásový opar
Pásový opar, herpes zoster...
Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Články: Alergie na sezam je pozapomenutá, ale stále častější
Možná proto, že sezam...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: