Náhlá dočasná ztráta zraku u 2,5letého dítěte

dobrý den, prosím o radu. Můj 2,5letý syn (od narození cca 5xjen ryma,viroza, jen jednou antibiotika),od narození vroz.vada-hypospadie balanica-v říjnu 2012 operace-cirkumcize+meatotomie v celk.anestesii-vše v pořádku,syn žije pouze se mnou, otec ho navštevuje jednou za 14dnů cca na 1hod. Vyrůstá v klidném a harmonickém prostředí. Minulý týden se ráno ve 4hod.vzbudil a řekl,že nevidí...vypil čaj a spali jsme dál...v 7hod ráno s panickým výrazem v hlase křičel,že nevidí....vzala jsem ho k oknu,zda-li vidí rozdíl mezi svetlem a tmou...nic nevidel,cca 10min. vypláchla jsem mu oči čistou vodou a osušila a položili jsme se do postele, kde jsem ho utěšovala, po cca 10timin.uvidel míč na zemi a já byla nejštastnejší matkou pod sluncem. Hned v pondeli jsme navstivili naši OL,ta nas poslala na očni do nemocnice. Z pondelí na úterý se maličký v noci 2xpozvracel a poté se znovu stav opakoval, ale uz jen krátce, cca 3min.Po důkladnem očnim vyšetření je syn v naprostem poradku, nyni mam v ruce statim pro pripad dalšího opakovani a objednani az na 18.2. u neurolozky. Zajistila jsem sama hned na toto pondeli 4.2. vystereni u jineho neurologa.Syn byl odjakživa klidné díte, nyní je hodne vzpurný, negativní, vyjadruje prevázne jen zápory a v zápetí je zase to naše zlatíčko...jeho nalady jsou jako aprilové počasí a další vec, od té doby, co poprvé nevidel,coz je tyden, tak se mu nadmerne potí hlavička,ale pouze při spánku, řekla bych, ze více pravá část hlavy. Polštář je vždy naprosto mokrý.Já sama se léčím na sníž.funkci št.žl.-beru euthyrox 100/denne. Ze strany otce žádné vážné choroby nejsou až na cukrovku, ale to jsem syna před mesícem nechala náhodou zmeřit a mel po jídle hodnotu 5,1.Ješte poslední vec, která me i jeho trápí za poslední mesíc je, že se nemůže vykakat. Poprvé tento problém nastal po operaci pindíka, to jsme srovnali asi po 3týdnech stravou a lactulozou a nyní užívá cca 14dní také lactulozu 2xdenne cca kávovou lžičku a stále má problém a strach se jít vykakat. Chodí na velkou ob den, ale s neskutečným pláčem a tvrdí, že ho to v zadečku bolí, i když stolice je mekká. Na to mi moje OL řekla, že to má v konečníku podráždené, že to chce čas. Píši to z toho důvodu, že moje matka zemřela ve 49letech na zanet tlustého a tenkého střeva, tak zda-li mam v takhle ranném veku nechat malého vyšetřit i po kolonoskopické str., ale hlavne se chci zeptat na příčiny náhle dočas.ztraty zraku. Lecos jsem si precetla na internetu, ale jsem z toho tak zmatená, že uvítám jakoukoliv radu. popř.doporučení. Mockrát dekuji a přeji hodne zdraví - to je to nejdůležitejsí v živote.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je-li oční vyšetření v pořádku, je co nejdřívější neurologické vyšetření více než vhodné. Je dobře, že jste si ho zařídila už na zítra. Potíže s vyprazdňováním s tímto spíše nesouvisí, zda je nutné provéíst kolonoskopii, nejsem schopna posoudit. Přeji Vám, ať vše dopadne dobře. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: