Náhrada

Dobrý den, mám parodontozu,kývala se mi 2 nahoře,zubařka mi vytrhla 2,4,5 zbývá 3 a 6.Mám imed.náhradu na drátky,ale je to pro mně velmi frustrující,špatně se mi mluví,při jídle se náhrada hýbe a vadí mi kus patra.je jiná možnost řešení,např. deflex nebo skeletová náhrada?je mi 50 a mluvení je mojí prací.implantát je kvůli parodon.nemožný.děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zkusím na Vaše otázky odpovědět v bodech: 1/ pokud jsem správně pochopil, máte v horní čelisti pouze dva zuby. V tomto případě bohužel jiná snímací náhrada není možná. Musí mít patro a opírat se větší plochou. Pokud by bylo zubů více, je možná i skeletová náhrada 2/ parodontoza respektive správněji parodontitida se dá léčit 3/ pokud se vyléčí, implantaci nic nebrání a jsme schopni udělat buď mnohem lepší snímací náhradu nebo dokonce i nesnímací fixní náhradu.

MUDr. Radoslav Lacina
MUDr. Radoslav Lacina

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Centrum dentální péče

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: