Náhrada za warfarin

Dobrý den, jsem již rok léčena Warfarinem pro ředění krve - našli mi na mozku drobné tečky, naznačující sraženinky a byla mi nasazena warfarinizace s tím, že bude trvalá. Nyní jsem se dozvěděla, že je nový lék Pradaxa, který by měl mít menší následky a nemusí se při něm chodit na INR. Zajímalo by mě, jestli v mém případě je možné tento lék užívat a zda je nutné dodržovat nízkou konzumaci zeleniny s vitaminem K. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodnutí o přechodu z Warfarinu na Dabigatran /Pradaxa/ přísluší Vašemu ošetřujícímu lékaři - kardiologovi. Dietní režim je v současnosti i v případě aplikace Warfarinu zvolněn - spíše než nízký příjem zeleniny je doporučován vyrovnaný přísun.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-42 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: