Nakaza streptokokem od nemocneho s ruzi

Dobry den, V pondělí jsem byl na návštěvě u člověka, který se týden lecil s růži (ATB). Údajně již není infekční. Já jsem ale v úterý v noci dostal tezkou streptokokovou infekci, beru kortikoidy a ATB. Myslíte si, ze jsem ji mohl chytit od dotyčné osoby?

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ne, je velmi nepravděpodobné, že jste se od dotyčného nakazil. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: