Nalez

Dobry ,Subj :bolesti v distal. C, na C/TH prechode v medzilopatkovom priestore , doteraz liečený nebol. OBJ : Trap. svaly a PVS v hornej Th mierne hypeetonické, na palpaciu citlivé, viazne dynamika C v rotacii a záklone, bléokáda segm . C7/THl, KT. vo vyžške Th 4,5 Stibor: 8,0cm, Schober: 2,5cm dynamika LS bez obmedzenia , thomayer: 10cm Lasegue v maxime. Dg. Alg.veretobrog . syndrom C a Th s obm.dynamiky. Th.mobilizatio C a th: dnes som bol na kontrole po mesiaci a nalez znie takto : trap. svaly a PVS v hornej th volne , dynamika C bez obmedzenia . Th mobilizacio C a Th : chcel by som sa Vas opytat ci elektroliecba , parafin a masaz moze povolit bloky krcnej a prechodu hrudnnej chrbtice lebo mi to nejako nejde do hlavy , a este mi povedali ze mam dost dobre silne medzilopatkove svalstvo ale preco mam este poskracovane prsne svaly a zle drzanie tela ? moze ten strecink vratit im povodnu dlzku ? Za odpoved Vam pekne Dakujem.

Odpověď odborníka:

Masáž, elektroléčba teplo - parafin jistě pozitivně přispějí. Nejdůležitjšíé je ale pohybová léčba pod dozorem fyzioterapeuta nebo alespoň jeho občasnou kontrolou, Vzhledem k vašemu věku klasická pohybová aktivita a sportovní činnost by vám měla přinést úspěch, zbavení se případných bolestí. Vhodné ve vašem věku plavání, vhodný pobyt u moře alespoň po dobu 2 týdnů. Občasné přelečení kůrou na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: