Nález na konečníku

V oblasti konečníku mě začalo pálet 4 dny po pohlavním styku. Ten nebyl do konečníku a byl s kondomem, ale konečník byl drážděn partnerovým prstem. Rovněž jsem se den poté koupala v termálech a dva dny poté dostala antibiotika na angínu. Po 6 dnech se mi v oblasti konečníku začaly dělat malé bolestivé puchýře. Dnes jsem byla na gynekologii a doktor říkal, že mám kvasinkovou infekci, která se mohla přenést ke konečníku. Nicméně jestli viděl ty puchýře, nevím. Mám strach, aby to nebyl genitální herpes. Doporučujete opakovat návštěvu, nebo u jiného specialisty? Děkuji

Odpověď odborníka:

Petro, škoda že nepíšete, co jste dostala za antibiotika- u širokospektrých antibiotik často dochází k tzv. dysmikrobii a přerůstání kvasinky, takže kvasinková infekce je pravděpodobná. Ovšem zmiňujete nález puchýřků (navíc bolestivých), samozřejmě nemohu takto na dálku vyloučit herpes- byla jste oslabená anginou, navíc jste se koupala na veřejném koupališti. Nález můžete ukázat i vašemu praktickému lékaři- herpetické puchýře vypadají dost typicky a nemusíte absolvovat vyšetření u žádného specialisty. Lékař vám případně nasadí lokální i perorální léčbu. Hezký den. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vakcína proti rakovině děložního čípku se vyplatí mladým dívkám
Malá kapsle zobrazí tenké střevo
Články: Malá kapsle zobrazí tenké střevo
Tenké střevo se donedávna...
„ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: „ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Ačkoli je téměř vždy možné...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x