Naražený nart?

Dobrý den.Před necelým týdnem jsem si narazila dost škaredě ruku.Jelikož to dost bolelo a oteklo donutil mě přítel jít na pohotovost,kde se po rentgenu zjistilo,že jde jen o naražení.Dostala jsem stahovací obvaz a šla domů.Na druhý den večer jsem si díky obvázané ruce shodila skleněnou dózu s kávou na nohu. Chvíli to bolelo,během chvíle se oběvila modřina a malá podkožní hrudka.Jelikož jsem mohla normálně hýbat prsty nevěnovala jsem tomu pozornost.V noci jsem jsem se probudila s ukrutnou bolestí v nartu a palci a zimnicí.Nohu jsem si stáhla obvazem ale pořád dost bolí.Oteklou ji nemám a prsy hýbu normálně s toho usuzuji,že by zlomená neměla být,na pohotovost znovu nechci jít,to už bych si připadala jako opravdový nešika a bylo by mi před doktorem,který by si přečetl,že jsem tam byla před dvěma dny s rukou dost stydno. Takže můj dotaz zní,může být nějaká kůstka v noze zlomená když noha neotíká a můžu hýbat prsty?Moc děkuji Veronika

Odpověď odborníka:

Vyšetření nohy a rtg snímek je naprostou nezbytností a můžete zajít přímo na kteroukoliv chirurgickou ambulanci. Při takových nenápadných úrazech rovněž dochází ke zlomeninám v oblasti nártu s potřebou znehybnění nohy. Pokud nález bude negativní, tím lépe. Znehybnění, postupně rozvičení a fyzikální léčba na rehabilitaci. Pokud se bude jednat o naražení tak jen šetření nohy, chladný obklad, fyzikální léčba na rehabilitaci je na místě. Ibalgin, Aescin Zajděte si na vyšetření ještě dnes.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: