Naražený nos a žebra, žena 70 let

Dobrý den, před Vánoci měla moje 70letá maminka úraz - měla mj. naražený nos a žebra. Jelikož nic nebylo zlomeného, léčení probíhá stále jen prostřednictvím ibalginů. Maminka je už dlouhou dobu léčená na vysoký krevní tlak a srdeční arytmii.Teď jsem se někde na internetu dočetla, že léky typu brufen jsou rizikové právě pro lidi s vysokým krevním tlakem. Bohužel v poslední době u maminky došlo opravdu ke zhoršení zdravotního stavu - má několikrát denně bloky mj. na krční páteři, závratě, měla i necitlivost ruky, brnění, únavu. Při krevním vyšetření jí najednou zjistili i vysoký cholesterol, který nikdy dříve neměla. Chci Vás poprosit o radu, jelikož veškerá léčba dlouho trvá a bojím se zanedbání - jak je to s vhodností ibalginů k léčbě bolestí v jejím případě, jaké vyšetření a další léčbu klasickou i podpůrnou byste doporučovali. Jelikož jí dělá problémy pohyb - musí sedět a pohybovat se naprosto rovně, jinak dojde k blokové bolesti, jestli by také nebyla vhodná nějaká fixace páteře. Velmi děkuji za Vaši rychlou odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Dano, většina léků není má i nějaké nežádoucí účinky a proto je nutné je užívat s mírou a v případech, kdy jsou opravdu potřebné. Léky proti bolesti tlumí nepříjemné příznaky a mohou omezit probíhající zánětlivé procesy, jejich dlouhodobé užívání ale opravdu není (nejen u lidí s vysokým tlakem) optimální. Nevím, jak silné bolesti jsou a zda je opravdu potřeba, aby maminka léky užívala, poraďte se s lékařem o snížení dávky. Doporučuji, požádat lékaře, aby maminku objednal na rehabilitaci, případně na ortopedické vyšetření a také na neurologické vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
-8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: