Nechráněný pohlavní styk

Dobrý den. Potřebuju radu. Včera okolo 18:30 jsme měl s přítelkyní nechráněný pohlavní styk. Prostě to na nás přišlo. Chtěli jsme použín ochranu ale zapomněli jsem na to. A mi se bojime že jsem se do ni udělal, ale nevím to právě jistě. A dneska jsme koupili jednu pilulku proti otěhotnění. Tak mám jen dvě otázky. Jestli ta piluka zabere a pomůže aby neotěhotněla a jak poznám, že jsem se do ni udělal. Jako ja to poznam. Ale včera právě že vůbec nevim. Jseme oba nervozni aby neotěhotněla :( Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud jste si koupili Postinor-2, je nutné užít tabletu do 12 hodin po nechráněném styku, nejdéle do 72 hodin - pak je pravděpodobnost, že Postinor-2 nezabrání otěhotnění 21% (!!!). Protože čtu Váš dotaz až teď. doufám, že jste si přečetli příbalový leták a tabletu užili ihned. Po 14 až 21 dnech od nechráněného styku je zapotřebí navštívit gynekologa, jednak kvůli gravitestu, jednak kvůli zavedení účinnější antikoncepce,, než je kondom, nebo k doplnění kondomu ještě další antikoncepcí. Nevěšte hlavu, věci mají tendenci dopadat dobře - a abyste se vyhnuli nepříjemnostem pramenícím z náhodného nechráněného styku, zařiďte si výše zmíněnou účinnou antikoncepci. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: