Neplodnost a operace tříselní kýly

Dobrý den, je mi 27 let a asi rok a čtvrt se s manželem snažíme o první dítě. Od vysazení antikoncepce (brala jsem ji nepřetržitě deset let) mám problémy s menstruací-buď se nedostaví vůbec a musím jít na vyvolávací injekci nebo ji mám velmi slabou. Byla jsem už na vyšetření štítné žlázy a hormonů a vše v pořádku. I manžel měl spermiogram dobrý. Lékař mi nasadil na čtyři měsíce Clostilbegyt a také bez úspěchu. Proto se rozhodl začátkem příštího roku pro laparoskopii, kde by zjistil průchodnost vejcovodů, srůsty, atd. V dětství jsem byla 3x na operaci tříselní kýly ( ne laparoskopicky), a proto bych se Vás chtěla zeptat, zda mohu mít po těchto zákrocích srůsty, a pokud ano, tak zda se dají odstranit a mohla bych mít pak přirozenou cestou dítě. Moc Vám děkuji za odpověď!!

Odpověď odborníka:

Ne,operace tříselné kýly na průchodnost vejcovodů by vliv mít neměla. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: