Neplodnost kvůli častému rtg

Dobrý den, s manželem se rok a půl snažíme otěhotnět, leč marně. Máme za sebou nějaká vyšetření, vše negativní, 8 m stimulace Clostilbegytem a tento měsíc nás snad čeká první IUI. Chtěla jsem se zeptat, zda časté snímkování RTG v dětství nemohlo způsobit mou neplodnost. Od narození do asi osmi až devíti let jsem byla několikrát ročně (v průměru asi 2-4x) na RTG kyčlí kvůli vrozené displazii, následně kvůli cystě v kostní dřeni femuru. Nemohlo RTG záření způsobit, že se mi např. netvoří vajíčka (folikuly mohou být prázdné), nemůže toto časté RTG vyšetření mít za následek neplodnost? Předem Vám velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Při RTG se oblasti adnex vykrývaji a také na uz a dalšími testy se zjistí,jak a zda u vás probíhá ovulace,takže v tom byxch problém neviděl příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: