Neštovice

Děkuji moc za odpověď (níže). Je tedy potřeba, aby za těch 10 let byl přeočkován? Dobrý den, syn 3 roky je očkován proti planým neštovicím vakcínou Priorix-Tetra. Je očkování doživotní nebo je potřeba ještě přeočkovat? Může i přesto, že je očkován neštovice chytit? Odpověď odborníka: Dobrý den, pokud Váš syn dostal 2 dávky vakcíny Priorix Tetra, předpokládá se dlouhodobá ochrana, alespoň 10 let. Vzácně může neštovice chytit i přes očkování, existují totiž jedinci, kteří nedokáží vytvořit protilátky po očkování a ti jsou nadále k neštovicím vnímaví. Hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u dětí, které byli očkovány v dětství se předpokládá celoživotní odolnost vůči infekci a plošně se nepřeočkovávají. S časem uběhlým od očkování se v trěle postupně snižuje hladiny protilátek, které člověka chrání, ale u každého je tento pokles jinak rychlý. Doporučila bych po 10-15 letech od očkovánío nabrat hladinu protilátek a podle ní se zařídit s event. přeočkováním. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: