Neštovice u novorozence

Dobrý den, chci jse zeptat, mám doma týdenní holčičku a teď přišel synovec s tím, že ve školce mají neštovice, ale ješte je nechytnul, může se s miminkem stýkat nebo ne? Podotýkám, že je kojená! Nebo může s náma jít aspoň s kočárkem ven? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neštovice jsou pro tak malé miminko nebezpečné, inkubační doba je 17–21 dní, takže synovec jimi již může být nakažen (pokud neštovice ještě neměl, je to pravděpodobné). Proto by se s miminkem neměl raději stýkat, dokud neštovice neprodělá.

MUDr. Hana Králová
MUDr. Hana Králová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Interní oddělení Klinik Kösching

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
první příznaky neštovic | Od: Petra | 12.6.2014 23:38
Dobrý den. Všem známím se objevily první
pupínky do týdne od kontaktu s infikovanou
osobou. Je to běžné? V diskuzi se píše, že
inkubační doba je 17 až 21 dní, tak jak je to
možné?
reagovat
první příznaky neštovic | Od: Petra | 12.6.2014 23:37
Dobrý den. Všem známím se objevily první
pupínky do týdne od kontaktu s infikovanou
osobou. Je to běžné? V diskuzi se píše, že
inkubační doba je 17 až 21 dní, tak jak je to
možné?
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: