Neurologicke problemy, slabost

Dobry den Vazeny pane doktore. Me problemy zacali zhruba pred 4 lety. Postupne mi bylo diagnostikovano zanety v jicnu, trakcniku tlusteho streva a jeho disfunkce. Travici problemy. Srdecni arytmie, nekdy zrychlena tepova frekvence. Akutni bronchytida. Tyto priznaky jakoby nekdy odezni a je na pul roku klid a ja jsem bez problemu. Co vsak ma velky vliv na muj zivot a na moje fungovani pri cemz ja uz ztracim nadeji na rozuzleni jsou tyto priznaky. Nejzavaznejsi je opakaujici se nahla zavrat, nahla slabost svalu v nohou a oblasti panve, bolesti-stuhlost krizu, tuhost sije, brneni koncetin, zmeni citlivost, problemy s polykanim a reci. Pouchy zraku, kdy na oci vidim pouze rozmazane-ctvereckovane po dobu par hodin. Posledni dva mesice mam neustaly tik v levem oku po mrknuti. Pridava se dusnost s tim, ze nekdy se nemohu nadechnout-hlavne v noci. Podotykam, ze mi byla provedena CT i MR hlavy, kde bylo vylouceno multiplex a byl jsem na EMg dolnich i hornich koncetin beze zmeny. Cca 1 rok zpet. Ja sam bych popsal sve potize, jakoby moje telo s necim porad bojovalo. V odpolednich hodinach byvam velmi unaveny, porad zivam, nesnesu velkou zatez, jak psychyckou tak fyzyckou. Moje svalova hmotnost se zmensila a ja se citim cim dal slabsi. Mam takovy pocit jakoby neco nefungovalo jak ma a to ovlivnuje cely muj organizmus a immunitu. Co jsem take vysledoval bylo, ze muj stav ma urcite sinusoidy a nekdy ( podle me ) muj stav ovlivnuji leky. Dvakrat se mi stalo, ze po silnych antibiotikach jsem mel tu periodu, kdy jsem dostal zavrate a mel velke problemy se srdecni cinnosti a trvalo cca pul roku nez jsem, se z toho dostal. Prosim o Vas nazor a radu jak mam postupovat, jelikoz podle meho lekare jsme veskere moznosti vycerpali a mel bych uvazovat o antidepresivni lecbe. Jiz jsem bral Atarax. Musim rict, ze me to pomohlo co se tyce klidu, ale zdr obtize pretrvavaly. Dekuji mnohokrat za Vas cas. S pozdravem Jan

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše potíže jsou mnohočetné a při negativní MR mozku a negativním EMG je nelze vysvětlit onemocněním některé z oblasti nervového systému. Předpokládám,že hormonální,kardiologické ,revmatologické vyšetření máte. Jelikož možnosti vyšetřování je spoustu a Vás by to stálo ještě více času, doporučoval bych to nejjednodušší, vyšetření psychologem či psychiatrem,kteří dokáži určit kolik z Vaších potíží jde na vrub jakéhosi přetížení nervového systému . Podle výsledku tohoto vyšetření,by se pak dala lépe cílit případná další diagnostika. Pěkný den

MUDr. Radim Chutný
MUDr. Radim Chutný

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie Oramus s.r.o. Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: