Neurologie

Mám dlouholety potíže s bederní páteří , povolený korzet, v roce 2003 zjištěna protruze distku L5/S1 O,5m nijak zvláštní potíže mi to nedělalo sem tam blokáda, která po odstříku za pár hodin ustoupila.Před třičtvrtě rokem jsem špatně nasedla do auta a již druhý den zatuhl pravý hýždˇový sval, nemohla jsem sedět bolelo mě od křížové kosti po kostrč sedací sval a bok hohy, celá tato oblat tlačila a pálela kapačky zabraly na 50% byla jsem na HR pouze bulding disku neuroložka mi řekla že tam žádný nález není že mám zatuhly svaly a ty mi dráždí nervy.Ovšem problémy neustupují bolesti mám stále, psychicky jsem vyčerpaná,prosím je nějaká možnost čím by se svaly daly uvolnit v akutní fázy, kromě neustálého opichávání mesocajnem který je bez efektu Děkuji Spieglová

Odpověď odborníka:

Váš současný dotaz je jen doplnění předchozího. Změny na disku mohou působit bolesti i takové, jaké uvádíte. Spíše se nabízí blokáda SI kloubu, případně jiné blokády svalstva. Nejspíš tedy v péči neurologa i rehabilitačního lékaře již jste. Léky na uvolnění svalů existují, jejich efekt je dnes spíše zpochybňován. Řadí se sem například Mydocalm, Dorsiflex a podobné. Dlouhodobé užívání ale stav spíše zhorší. Doporučení platí jako i minulého, v podstatě stejného dotazu. Neurolog, rehabilitační lékař. Při neúspěchu a norm. nálezu neurologickém i MR pak Centrum léčby bolesti.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: