Neustálé pálení v okolí pochvy

Dobrý den. Trápí mě neustálé pálení a citlivost na dotek s občasnou horkostí a lehkým otokem a zarudnutím v oblasti malých stydkých pysků v okolí poševního vchodu a ústí močové trubice až ke klitorisu, také píchavé bolesti poševního vchodu při pohlavním styku a párkrát jsem měla i pálení při močení. Začalo to po častém pohl. styku asi měsíc potom,co jsem začala užívat antikoncepci, konkr. Sunya.Nejhorší pálení je vždy během a po menstruaci, ta to také prvně rozběhla. Moje lékařka mi řekla, že mám kvasinkovou infekci, používala jsem Fungicidin a boraxové globule a po tom to bylo ještě horší, začalo to i svědět,což předtím nebylo. Místo toho mi tedy doporučila výplach Glogin, mast Cicatridina a na zklidnění Mesocain. Svědění přestalo,ale pálení přetrvává dál,hlavně po jakémkoliv doteku,v těsnějším prádle atd. Kvůli pálení při močení jsem dostala od praktické lékařky Nitrofurantoin, užívala jsem ho 11 dní. V moči pak nic nebylo. Na pálení jsem zkusila Jenamazol,ale nic se nezměnilo. Šla jsem tedy znovu za svojí gynekoložkou, dala mi znovu Nitrofurantoin preventivně na tři měsíce 1x denně, k tomu Mycomax 1x za měsíc, Flucinar na mazání a znovu Mesocain. Dělala mi i stěry na chlamydie a kultivaci, dnes jsem volala o výsledky,vše negativní. Mykózu prý tedy nemám, jiné bakterie asi taky ne, už neví co se mnou. Někde jsem objevila názor, že toto všechno může způsobit i antikoncepce, tak se chci zeptat na Váš názor, zda to opravdu nezapřičiňuje antikoncepce, případně nějaké rady, vyzkoušela jsem už kde co, i octové a citronové roztoky, lubrikační gel s tea tree, vystřídala jsem všechny ty mastičky, ale nic nepomáhá efektivně. Zničilo mi to celý běžný život, nemůžu skoro nic dělat aniž bych na to nemyslela, jsem z toho psychicky celkem nanic a sexuální život to taky narušilo. Co mám dělat? Děkuji moc za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den, je to dost těžké, zkusila bych jiný druh antikoncepce, pokud by to přetrvávalo, úplně ji vysadit.ještě lze vyzkoušet wobenzym, delší doba užívání cca 2-3M.důležité také je, jestli se přeléčil i partner. velmi dobré za korekci poševního prostředí a okolí je vitamin C tzv. vagi C do pochvy, volně v lékárně.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: