Neustupující chřipka?

Dobrý den, mám dotaz. Byla jsem u obvodní lékařky, měla jsem horečky, pálení v krku, zahleněná, velkou rýmu, že mi samovolně kape z nosu. Obvodní lékařka konstatovala, že mám čep na levé mandli, nabrala CRP, které bylo nízké, proto nepředepsala žádná antibiotika. Můj stav se nezlepšil ani po 6-7 dnech, pořád se potím, rýma neustupuje, začal kašel. Můžete mi napsat název antibiotik, které by mně zaléčily tu chřipku, nebo zánět dutin. Bolí mě i čelo celé dny.Obvodní lékařka mi sdělila, že mi antibiotika nenapíše, nedá si vysvětlit, že se stav po Paralenu a Orofaru nezlepšil. děkuji

Odpověď odborníka:

Vážená paní Jano, pokud se jedná o virovou infekci, na tu běžně dostupná antibiotika nezabírají. Pokud se jedná o bakteriální infekci, je vhodným postupem mikrobiologické vyšetření hlenu a určení vhodného antibiotika před zahájením antibiotické léčby. Antibiotika ordinovaná "naslepo" mohou způsobit více škody než užitku. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: