Nevolnost od zaludku

Dobry den,měla bych dotaz na koho se obratit.Jsem od listopadu 2015 po operaci tlusteho streva /perforace/. Od ledna 2016 je mi stale spatně od žaludku,boli mne klouny,upony i dlaněTrapi mne unava,schvacenost,sucho v krku,boli a otekaji mne oci.Mam tlak v zaludku nad pupkem a v pravo u žeber.Rano a večer v leze se mi vraci štavy do krku.Dostala jsem lekyApo Panto a byla jsem odeslana na gastroskopii.Vysledek erozivni gastropatie.Odebrani vzorku negativni.Apo Panto jsem dobrala a je mi stasle spatne jako na zacatku.Prosim o radu z čeho by to mohlo byt,jakeho lekare navstivit,jak postupovat.Je to strašně obtěžující.Děkuji Milka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Milko. K zodpovězení Vašeho dotazu mi chybí mnoho anamnestických dat - jestli máte ještě nějaké přidružené onemocnění (např. cukrovku, která by mohla mít na svědomí dosti příznaků) a také jaké berete další léky. Jelikož popisujete spoustu rozmanitých příznaků, je potřeba provést komplexní vyšetření, které by měl zajistit buď praktický lékař nebo internista - odběry krve včetně ukazatele funkce ledvin, jater a žlučníku, odebrala bych i revmatický faktor a zánětlivé parametry a vyloučila nádorové onemocnění. Dále bych doporučila ultrazvuk břicha a rentgen plic. Pokud se Vám stále vrací žaludeční šťávy (reflux), doporučila bych dál užívat Apo Panto (nebo cokoli jiného z této skupiny léků) a můžete zkusit spávat ve zvýšené poloze. Můžete mít degenerativní artrozu, kterou by mohl řešit ortoped, stejně jako karpální tunel, při kterém bolí dlaně.

MUDr. Olga Králová
MUDr. Olga Králová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x