Nevyhovující antikoncepce?

Dobrý den, antikoncepci Minerva beru již 3 roky. Vše bez problémů až do minulého léta. Od této doby řeším problém, že vždy jeden den v cyklu mírně špiním mimo cyklus. Většinou se jedná o třetí týden, ale už se to stalo i v týdnu druhém. Je to opravdu ve velmi malé míře. Např. po toaletě jednou při utírání je patrná ve výtoku krev a pak už celý den a zbytek cyklu v pořádku. Někdy je špinění třeba 3 dny (opět jen ve velmi malé míře) ale jen nahnědlé, nikoliv patrná krev. Se svým gynekologem jsem tento stav řešila již vícekrát a pokaždé mi bylo sděleno, že je tento stav ještě v pořádku a účinnost zachována. Nyní se poprvé stalo, že jsem dostala menstruaci dříve než obvykle. Celé tři roky přicházela menstruace velmi pravidelně a to 5. den po dobrání poslední pilulky. Teď již 3. den. Pilulky jako antikoncepční metoda mi velmi vyhovovaly a ráda bych u nich zůstala i vzhledem k cenové dostupnosti. Budu vděčná za názor jiného lékaře, zda je tento stav ještě v pořádku, popř. jaké je vhodné řešení. Velmi děkuji za Váš čas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souhlasím s Vaším lékařem, nemáte důvod ke změně antikoncepce. Situaci nehodnotím jako problém. Můžete zkusit užívat Ascorutin, dbejte na pravidelné užívání antikoncepce a pravidelné preventivní prohlídky.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: