Nikdo neví, co se mnou

Dobrý den paní doktorko, už jsem celkem zoufalá. V půlce prosince mi v klidu při sezení začala brnět levá ruka až to přešlo do krku, brněly mi rty a úplně mi ztuhl jazyk, že jsem nebyla schopna slova. Po půl hodině mě vzal šéf k firemní doktorce, která mě prohlídla a ve finále se zeptala, že co mi má napsat za výstup, když je vše ok. Po týdnu se mi po cestě do práce udělalo strašně slabo, až jsem měla obavu vystoupit z busu, protože jsem měla gumové nohy. Dostala jsem se do metra a tam to samé. Při výstupu z vlaku jsem s sebou màlem sekla a než jsem se dostala na povrch, tak jsem měla zase tři zastávky. Pak už byl zase klid. Mám s těmito stavy i šílené návaly a závratě. Když se mi to pak přihodilo i v autě a museli pro mě přijet s dalším řidičem, aby mě dostali domů, tak už to bylo moc. Poslali mě do nemocnice a tam mi brali krev, která byla ok, SSEP-ok, EEG-ok, CT-ok, REZONANCE-ok, jen málo hořčíku. Musela jsem přestat kouřit a bràt antikoncepci. Dostala jsem na měsíc léky na ředění krve. Přestala jsem kouřit a neberu antikoncepci. Obtíže přetrvávají. V nemocnici jsem za histerku, protože jsem se stěhovala a měnila práci. Má praktická doktorka říká, že žádná histerka nejsem, viděla mě několikrát a jsem vyrovnáná. Doktoři v nemocnici myslí, že to bude způsobeno psychikou, a že bych měla navštívit psychologa. Prý mám fix v hlavě. Ale jaký? Jsem v pohodě, doma všechno ok, v práci taky, trápení taky žádné nemám... co si o tom paní doktorko myslíte? Byla mi naznačena i tetanie. Jsou to pořád jenom domenky a já jsem v koncích z toho, že se obtíže opakují a nokdo mi neumí říct, co se mnou. Děkuju Vám moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vážím si názoru vaší praktické lékařky, že váš zdravotní stav nepodceňuje- nejste žádná hysterka. V našemn těle všechno souvisí se vším. Psychosomatické obtíže se velmi obtížně rozkrývají, může se za nimi schovávat zážitek z útlého dětství nebo situace, které jsme za svého vědomí záměrně vytěsnili. Návštěva psychologa-psychoterapeuta by byla určitě vhodná. Zvážila bych rovněž využití hypnózy. Hodně štěstí!

PaedDr. Karla Hrabčíková
PaedDr. Karla Hrabčíková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: ABBIA clinic, Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: