Nitrooční tlak

Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu. Již několik let (min.10) mi přetrvává zvýšený nitrooční tlak, pohybuje se tak mezi 20,23 - 24,25. Vyšetření očního pozadí v pořádku. Loni a následně letos po 1 roce jsem absolvovala vyšetření na perimetru. Přestože jsem vyšetření brala poctivě, po obou vyšetřeních mi lékařka tvrdila, že levé oko musím mít zázračné, že na něj vidím i "za roh"- že jsem viděla i tam, kde jsem nic vidět neměla - neumím si vysvětlit, jak je to možné? Na pravém oku pak zjistila onu "hluchou díru" nepatrně rozšířenou. Zatím žádné léky neberu, ale uvažuje o nasazení kapek. Je třeba se těmito výsledky znepokojovat a skutečně hrozí zelený zákal, když vše ostatní je v pořádku? Potíže žádné nemám, na vyšetření očí jsem byla tehdy zaslána vlastně jen jako součást jiných vyšetření kvůli migrénám a tím se vysoký oční tlak zjistil. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zatím bych se neznepokojovala, doporučila bych pouze častější kontroly.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Nitrooční tlak | Od: Eva | 27.1.2009 21:19
Chtěla bych se zeptat zda může snížit nitrooční tlak užívání luteinu nebo jiných doplňků nebo bylinek a případně jakých. Moc děkuji
reagovat
Nitrooční tlak | Od: Eva | 27.1.2009 21:18
Chtěla bych se zeptat zda může snížit nitrooční tlak užívání luteinu nebo jiných doplňků nebo bylinek a případně jakých. Moc děkuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: