Obavy z nákazy

Dobrý den, pane doktore, chtěla jsem požádat o radu: snažím se léčit s obsedantně-kompulzivní poruchou - mám nadměrné obavy o zdraví svých blízkých..... a začala jsem se nadměrně obávat nákazy infekcemi HIV apod. z případně odhozených inj.stříkaček.... např. v nákup.centru, v autobuse....nevím, jak moc velké je reálné riziko zde na infekční předměty narazit, ale asi ne takové, jaké vidí moje hlava, předpokládám. Jelikož danou situaci nezvládám postupy doporučenými mým terapeutem (zaznamenávat situace, stupeň úzkosti, najít pozitivní/vyvracející odpověď - tu se mi nedaří moc najít, neujišťovat se, příště že úzkost nebude tak silná...)a s lékařkou jsem se kvůli plánování otěhotnění domluvila na vysazení léků, chtěla jsem Vás požádat o radu, zda existuje ještě jiný možný postup, co s tím mohu dělat. Nikdy jsem moc na "tyhle věci" nebyla, ale nepomáhá např. nějaká homeopatie nebo známí mi radí regresní terapii...... Předem velmi děkuji za radu. S pozdravem I.S.

Odpověď odborníka:

Takovouto úzkostnou fóbií či dalšími podobnými potížemi trpí dnes dosti lidí. Nejlepší je na toto t.zv. EFT metoda, což je výborná a jednoduchá léčba negativních prožitých emocí. Pravděpodobně je toto vázáno na určitou vámi tvrdě prožitou stresovou situaci. Da se tomuto také napomoci vyléčit i určitými homeopatickými léky, ale to Vás musí vyšetřit opravdu zkušený lékař - homeopat. Jste -li z Prahy pak navštivte po dohodě se mnou naše oddělení alternativní medicíny v Praze 4. Přeji Vám uzdravení, nejezte žádné jedy, když jste těhotná!!! Přeji Vám narození zdravého miminka. V úctě primář MUDr. Jan Miklánek

MUDr. Jan Miklánek
MUDr. Jan Miklánek

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: Studio pro zdraví

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: