Občasná bolest u srdce

Dobrý den, za nedlouho mi bude 20. Mám problém z bolestí u srdce většinou ostřejší na levé straně hrudníku. Asi před měsícem jsem byl u internisty který mi dělal RTG hrudníku (na výsledku stálo : pl.parenchym bez inf a lož změn, bránice hladká, uhly volné, srdc. stín nezv, kp komp. dobrá). Dále mi udělali laboratoř moč, krev a EKG. Ještě bych měl dodat že tehdy jsem tam byl ze sinusovou tachykardií. Pan doktor mi napsal Vacocardin 50 po kterém se mi srdce uklidnilo. Co mě aktualně trápí je píchání u srdce. Jsem tak trochu Hypochondr to osobě vím a nerad bych na to doplatil. Asi před týdnem kdy problémi začali jsem zaregistroval že když polikám tak jakoby sousto oběhlo přez nějakou překážku při levé straně u srdce. Přemýšlel jsem o tom a zjístil jsem že to tam mám buď déle nebo odjakživa a tak mě napadlo že se podívám na internet co by to mohlo být a byl jsem zděšen!!!! Na šel jsem si aunerysma hrudní aorty. Mám už celý týden opravdu strach že tomu tak je vzpomínám že když jsem asi před pul rokem zvracel tak jsem v tom samém místě cítil pálení. Tak bych chtěl vědět jestli něco nezveličuji jestli to třeba nemá souvislost s normálním zužením jícnu když tam toho tolik vede jak jsem si prohlédl z obrázku a nebo jestli když mám kulatá záda jestli to nemá souvislost s tím. Omlouvám se za délku dotazu a děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Diagnosa aneurysmatu patří skutečně k těm závažnějším,které vyžadují buď zákrok,nebo soustavné sledování.Ve Vašem věku je ale její výskyt dost nepravděpodobný.Každopádně byste měl o svém píchavém pocitu pohovořit s praktikem-je možné,že obtíž je skutečně způsobena poruchou postavení a funkce páteře..pak by se hodila rehabilitace

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: