Obrna šestého hlavového nervu

Dobrý den, manžel 42 let má již podruhé s odstupem dvou let obrnu šestého hlavového nervu. Má za sebou vyšetření CT a MR vše prý bez nálezu. Čím tedy může toto onemocnění být způsobeno? Neměl by ještě podstoupit nějaká vyšetření? Bere B12 a Mestinon. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Milá Lucie. Postižení abducentu se často vzpírá diagnostice zobrazovacími metodami. Manžel by měl navštívit dobrého oftalmologa(očaře) a velmi zkušeného neurologa,který jej důkladně vyslechne, pak stejně důkladně vyšetří a rozhodne co dál. Neměl by se rozhodně spoléhat jen na zobrazovací metody. I zobrazovací vyšetření mají svůj limit a znalosti radiologa taktéž. Je možné použít radiologa z jiného pracoviště,pokud jsou pochybnosti o zkušenostech toho předchozího a stejně to platí o neurologovi.Znalosti a zkušenosti se u lékařů všech odborností mohou výrazně lišit.Já obvykle pro své pacienty hledám špičkové radiology a nevím-li si rady,poprosím přátele na neurologické klinice, aby mi s diagnostikou pomohli-. U obrn neznámého původu Mestinon a vitaminy nepodávám. Preferuji spíše homeopatika eventuelně akupunkturu nebo jejich kombinaci. Držím Vám palce a přeji Vám,aby se manžel dočkal řešení a uzdravil se. Se srdečným pozdravem Petr Jugas

MUDr. Petr Jugas
MUDr. Petr Jugas

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Soukromá praxe neurologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x