Obrna lícního nervu může mít vliv na nervy zraku?

Dobrý den, před nedávnem jsem se rozhodla navštívit ještě jiného očního lékaře, neboť centrum, kam jsem jezdila prakticky celý svůj život, začalo mít poněkud pro mě pochybný způsob vyšetření (jezdím tam se strabismem), zkrátka jsem si tam připadala jako někdo, koho tam nikdo vůbec nechce řešit. Na klinice, kam jsem dorazila, mě ale čekal šok. Byla jsem mimo klasického vyšetření odeslána ještě na perimetr, který mi nikdo nikdy nedělal, a OCT kvůli prevenci zeleného zákalu. Perimetr zobrazil dvě "slepá" místa v rizikových oblastech a OCT mi taky příznivě do karet nenahrálo. Vzpomněla jsem si, že jsem před rokem a půl prodělala obrnu lícního nervu, kdy mi dočasně ochrnula právě ta polovina obličeje, na které mi vyšly tak špatně ty testy oka. Některé obličejové svaly se mi do teď nesrovnaly. Myslíte, že by to na to mohlo mít vliv? Nedokážu se smířit s tím, že bych měla v 19ti letech řešit zelený zákal. Děkuji za odpověď. Iva

Odpověď odborníka:

Dobrý den Evo, Nemyslím si, že by obrna lícního nervu způsobila zelený zákal. S přáním hezkého dne.

MUDr. Ivana Macejová
MUDr. Ivana Macejová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Centrum laserové chirurgie oka OFTUM

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: