Obroušená sklovina

Dobrý den paní doktorko, Mám na předních jedničkách trochu obroušenou (zhruba do jedné třetiny)sklovinu. Chtěl bych jsem začít dělat bojový sport, ale v práci si momentálně nemůžu vzít volno na opravu těchto zubů. Když budu nosit chránič na zuby hrozí mě ulomení těchto zubů??Děkuji za Vaši reakci

Odpověď odborníka:

Vážený pane Vítěslave. U sportů obecně, zvláště kontaktních, je riziko poškození předních zubů vždy zvýšené. Nicméně dle Vašeho popisu se nedomnívám, že ubroušení skloviny by Vaše zuby ohrožovalo frakturou více, než pokud by byly neporušené. Obecně důležitým aspektem odolnosti zubů je, zda jsou vitální ( zda jim nebyly vyndavány kořeny a čištěny kanálky ) a zda nemá žádné kazivé ložisko, pokud se tak nestalo a zub je zdravý, pak má náležitou pevnost i pružnost, jakou má mít. Nošení pevného, nejlépe na míru zhotoveného chrániče na zuby , by tedy mělo dostatečně ochránit Vaše zuby. S pozdravením MDDr.Velebilová Hanka

MDDr. Hana Velebilová
MDDr. Hana Velebilová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Schill Dental Clinic Praha s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dámy, obtěžují vás noční návštěvy toalety? Známe důvody!
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Články: Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Následky osteoporózy se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Články: Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Ankylozující spondylitida...
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Prolaktin pomůže poznat epilepsii
Články: Prolaktin pomůže poznat epilepsii
O prolaktinu se mluví jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: