Ochrnutí předloktí během spánku

Vážený pane doktore, prosím Vás o radu. Dnes v noci, zhruba po 3 hodinách po usnutí (bez snů), jsem se vzbudil se silnou tachykardií a "ochrnutím" pravého předloktí a ruky v pozici, která je na foto. Prokrvení postižené oblasti bylo v pořádku. Předloktí, ruka, prsty byly v úplné anestezii, došlo ke ztrátě senzitivního čití i motorické složky, bez brnění. Zápěstí samovolně pohyblivé, bez ztuhnutí. Zhruba po 5 minutách ve svěšené poloze se funkce ruky opět postupně obnovovala. Manuálně nepracuji, studuji a do této situace jsem se dostal poprvé. Usuzuji, že by se mohlo jednat o uskřinutí nervu. Chtěl bych se zeptat, v případě, že by se potíže do budoucna opakovaly nebo by anestezie byla delší, mohlo by to mít dalekosáhlejší důsledky? Mám na mysli omezení či ztrátu funkce? Kdy je vhodné se obrátit na odborníka osobně? Děkuji Vám za odpověď a Váš čas. S pozdravem JZ

Odpověď odborníka:

Váźený pane,měl jste obrnu n.radialis.Je to nerv na horní končetině,obvyklá se "pře leží"na paži tlakem o tvrdou hranu postele.Laicky se tomu říká obrna milenců nebo opilcům,vyberte si.Odborné vyšetření je nutné, pokud porucha ne odezní sama , obvykle do hodiny nebo pokud se opakuji

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: