Očkování mmr u dítěte

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na očkování MMR. Dnes jsme byly v 15. Měsících na první dávce priorixu. Zajímá mě zda je nutné hned po 6 mesich preockovat nebo jestli stačí než půjde dcera do školky ve 3 letech? Mohu tedy další očkování odsunout? Bude chráněna i jednou dávkou? Moc děkuji

Odpověď odborníka:

Ano, očkování lze odsunout. Při nástupu do školky stačí očkování 1 dávkou Priorixu, 2. dávku lze odložit "na neurčito". Ostatní evropské státy přeočkovávávají 2. dávkou vakcíny MMR různě, např. ve věku dítěte ve 3 letech očkuje Velká Británie, ve 13 letech Estonsko.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: