Odběr krve - tsh & ft4

Chci se zeptat, zda je nutný odběr krve na lačno při stanovování hodnot TSH a FT4? Byla mi zjištěna zvýšená funkce štítné žlázy, užívám Thyrozol 10mg 2x denně. Předem Vám děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dokud neužíváte substituci hormony štítné žlázy, odběr nemusí být nalačno. Měl by však proběhnout ideálně do 10.00 hod. dopoledne.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: