Odpověď pí mudr. janě leskovské

Dobrý den paní doktorko. Děkuji Vám za neobyčejně rychlou odpověď, i když mi příliš nepomohla. Skloubení SI spojů s vyloučením sakroileitidy bylo kontrolováno MR - smínek jsem poslala )1x bederní páteř,1x SI spoje. Byla jsem i u revmatoložky zda se nejedná o nějaký revmatologický problém. Vzhledem k bezproblémovému CRP nic neřešila. Pomohla jste mi ale ve vyloučení vysokých hodnot leukocytů v moči, že by souvisely s nějakým pomyslným útiskem močových cest způsobeným dysfunkcí páteře (svalstva) - tohle tedy mohu vyloučit? Uvažovala jsem o nějaké souvislosti, protože tyhle potíže mám až z doby, kdy se mi stal ten incident s tím "ustřelením" o němž jsem psala. Jinak na neurochirurgii ve Zlínějsem byla odeslána z neurologie při hospitalizaci v nemocnici Uh. Hradiště. Ale operace údajně nepřichází v úvahu vzhledem k rozsahu mé pohyblivosti. Tak opravdu nevím. Cvičím, běhám, chodím, jezdím na kole ale podbřišek a kříže+háždě pálí a bolí se střídající se intenzitou. Pálí i zevní genitálie nebo se to pohne k pálení v konečníku. Je to prostě oříšek - asi neřešitelný. Nicméně Vám opravdu děkuji za maximálně rychlou a zodpovědnou snahu poradit. Přeji Vám pokoj a dobro a ještě jednou velké díky!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opravdu výskyt leukocytů v moči nemá žádnou souvislost s problémy od páteře, které vám ale ty pocity v hýždích a jinde určitě způsobují. Jiné řešení než cvičení, léky a operace ale není. Pokuste se akceptovat vnitřně ty léky - Lyrika sice přímo problémy neřeší, ale utlačené nervy prostě musíte ovlivnit léky, jinak než krví přes farmakologické přípravky se k nim bohužel nedostanete. Problém je, že ani operace vám nezaručí plný návrat citlivosti a život bez těchto pocitů, takže - nechci vás nabádat ke smíření se situací, ale berte to sportovně a sportovkyně vy jste :o)... udržujte si tělesnou kondici a pozitivní náhled na svět. Rozhodně lékaři ve vašem případě nich nezanedbali. Pokuste se ještě zjistit , zda byste nemohla do lázní - tam také nastává hodně velká úleva, nelze ji ovšem nikdy předem předvídat. Hezké dny.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: