Odstranění znaménka v těhotenství

Dobrý den, jsem aktuálně v 17. tt a kožní lékařka mi chce odstranit znaménko na levém prsu (údajně před tím, než začnu kojit). Když znaménko kontrolovala při poslední kontrole, cca 6 měsíců zpět, odstranit ho nechtěla. Odstranění by mělo proběhnout tak, že mi krémem místo znecitliví a cca po 2 hod. po aplikaci krému znaménko seškrábne. Dle jejích slov by to mělo být pro miminko i mne naprosto bezpečné. Ráda bych ale znala názor i jiného lékaře. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zřejmě se jedná o tzv. seborhoickou veruku, kterou lze tímto způsobem odstranit. Bohužel nemám obrázek, ale vycházím z Vašeho popisu odstranění. pro miminko by to nemělo znamenat žádnou zátěž. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léčba dotykem: Švédská masáž
Články: Léčba dotykem: Švédská masáž
Masáže zná lidstvo již...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: