Odumřele měkké tkáně v okolí kolene

Prosím,po píchnutí kloubní výživy do kolena jsem okamžitě cítila bolest.Ještě večer koleno oteklo,bolelo. Ráno mi pan doktor naordinoval klidový režim,a ledovat.Za dva dni jsem skončila na sále,na artroskopické operaci,následně proplach kolene,byl tam zanět a streptokok.Nakonec ty operace jsou tři,a tři redresy.Ted mam kloub ohebný na 80 stupnu,aktivně.Víc to nejde,odumřeli mi měkké tkáně okolo kolena. Mám pocit jak když mam koleno ve svěráku. A i přez intenzivní rehabilitaci mi koleno hodně tuhne.Operace jsem podstoupila v rozmezí tří měsícu,poslední 4.6.Povolí mi někdy ten,,svěrák¨prosím? Chuze zatím o francouzkých holích,a stále bolest po námaze. Děkuji

Odpověď odborníka:

Záleží na změnách, které zánětem postihly měkké tkáně kolena a kloubní výstelku, nakolik došlo ke zúžení kloubní štěrbiny, nakolik se podílejí na těchto změnách i jistě počínající degenerativní změny kolena. Stav musí ortoped velmi pečlivě posuzovat, spolu s rehabilitací hodnotit hybnost a zateplení kloubu. Většinou je nutno teplejší koleno chladit, jen nárazově medikace po domluvě s lékařem a především pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci a následná lázeňská léčba. Tak se musí pomalu ustupující zánět zcela zastavit a funkci kolena obnovit. Ne vždy se to plně podaří.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: