Odumřelý nehet na palci

Dobrý den, v zimě jsem byla bruslit na ledě a brusle mi byly nejspíš malé, večer mi nehet na palci zfialověl a první týden mi v něm tepalo, doktorka mi doporučila nehet odstranit. Bolest ale ustala po použití višňáku, a tak jsem s tím nikam dál nešla. Nyní nehet trochu zbledl, ale začíná se mi na jedné straně oddělávat u lůžka. Pokud počkám, až sám odpadne, může dojít k deformitě nového nehtu? Bojím se strhávání a nevím, jestli je to nutné. Nehet mě nijak nebolí, nezavazí, jen vím, že je mrtvý, na dotek ho necítím. Je lepší si nehet nechat strhnout nebo ho nechat odrůst? Také si nejsem jistá, jestli to co je pod ním je nový nehet nebo část původního. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Silvo, pokud nehet nebolí, nehnisá v okolí, není třeba jej strhávat, dočasně bude chránit nehtové lůžko.Pravidelně jej odstříhávejte. Nový nehet by měl být zdravý, pokud ale nebylo poraněno lůžko při jeho bazi, tzn. dole odkud nehet vyrůstá. S největší pravděpodobností Vám už nový nehet roste, vzhledem k tomu, že jste se poranila už v zimě.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: