Onemocnění krční meziobratlové ploténky s myelopatii

Dobrý den! Chtěl bych vysvětlit rtg - Spondylarhrosa II.st. při ploténce C5,která je snížená,ventrální osteofyty. Lehký posun atlasu do prava.rodloužené příčné vyb.C7,vlevo rudimentární krční žebro. A co stím mám dělat , ibalginem od dr. to asi nevyléčím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Snížení meziobratlové ploténky ¨pod 5. krčním obratlem, změny na meziobratlových kloubech., kostní výběžky na přední části těla obratle. Na 7. krčním obratli zbytkové vývojové krční žebro. Lehký posun 1. krčního obratle. Ibalgin je zcela při akutnosti potíží krátkodobě velmi vhodný, ale zálěží na potížích, dále na stavu hybnosti krční pateře. Doporučil bych konsultaci a léčbu na rehabilitaci, pohybovou léčbu a fyzikální terapii. Stav není nijak chorobně nápadný. Sledování ale je na místě.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: