Onemocnění krční meziobratlové ploténky s radikulopatií

Dobrý den pane doktore Bludovský, dnes jsem byl na ambulanci neurochirurgie, protože se mi vrátili bolesti do levé ruky, levý prsní sval k srdci a podlopatkovou oblastí. První bolesti jsem měl v září loňského roku a prošel jsem vyšetřením od své neuroložky přes RTG krční páteře, přes EMG, přes CT krční páteře, přes rehabilitace s trakcí až po infuze na neuroklinice ve Vinohradech. Po třech měsících jsem se cítil a myslím si, že největším přínosem byla rehabilitace s masážemi krční páteře a levého prsního svalu a lopatkové oblasti. Také mi na rehabilitaci paní doktorka nabídla trakce. Připadal jsem si jako ve středověku, kdy mé tělo drží pouze hlava resp. krční svaly. Ale po trakcích jsem již neměl denodenní brnění levé ruky. Zřejmě se mi vytvořil dostatečný prostor mezi C6 a C7 obratlem. Bohužel po vánocích , kdy jsem trochu jinak cvičil se mi vrátili veškeré příznaky a bolesti jako jsem výše popsal. A dnes mi doktor na neurochirurgii řekl, že to vidí na operaci jelikož se mi v prostoru míšního kanálu u obratle C6 a C7 vytvořily jakési 2x kalsifikace. Doktor se vyjádřil, že vyšetření CT není dostatečné měl jsem spíše pocit, že nedostatečné a tak mne poslal 7.2.2016 na magnetickou rezonanci. V úterý 9.2.2016 jdu na kontrolu, kde se máme domluvit na základě vyhodnocení magnetické rezonance co bude následovat dále. Já se chci zeptat jestli je opravdu operace nevyhnutelná nebo je ještě nějaká klasická metoda léčení. Musím ještě napsat, že infúze na které jsem chodil po prvních bolestech jsem nedochodil z důvodu reakce ( pálení kůže na dotyk ). Neuroložka se domnívá, že to mohla být reakce na Mesocain, který byl v infuzích. Bohužel podrobné testy na jakou látku jsem mohl být alergický jsem neprodělal.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bližší informace můžete získat po MR vyšetření nejlépe přímo od Vašeho neurochirurga. Vždy je alternativa, operace není povinná. Sám jste správně uvedl, že fyzioterapie (rehabilitace) může přinést významnou úlevu. V Praze má nejlepší pověst rehabilitační pracoviště v motolské FN. Můžete zkusit i jejich názor na postup. Nicméně nyní je podstatné, jaký bude MR nález.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x