Opakované bolesti břicha uzliny u mallého dítěte

p.doktorko můj v vnouček byl v osmi měsících operován-uzliny velmi bolestivé v bříšku,nyní po roce se situace opakovala a byl opět operován,bylo odstraněno slepé střevo-uzliny zaslány na rozbor.Je možné aby tak malé dítě opakovaně trpělo na tvorbu uzlin,bylo vždy operováno?Můj syn se domnívá,že došlo k pochybení při první operaci.Lékaři mu sdělili,že se to prostě stává,ale žádné informace jak předcházet tomuto problému nesdělili.Do nemocnice dojeli s vnoučkem jak se říká za pět minut 12,já jako babička už budu mít strach vnuka hlídat,aby se opět něco takového neopakovalo.Taky dvě operace,narkozy,tišící léky tak často u dvouletého dítěte se mi jeví nebezpečné!!Byla bych Vám velmi vděčná za Váš názor-radu děkuji zoufalá babička i rodiče.

Odpověď odborníka:

Babičko, nebuďte zoufalá! Ano zvětšené uzlinky v břichu děti často trápívají. Protože jsou obtíže podobné, jako při akutním zánětu slepého střeva, někdy se i dítě odoperuje, to je akceptabilní postup. Při té druhé operaci se kolegové zřejmě obávali pooperační neprůchodnosti střev. T.č. jistě patříte do péče pediatra ev. gastroenterologa. Pokud máte blízko do mojí ambulance, stavte se, probereme ... Libor Janeček.

MUDr. Libor Janeček
MUDr. Libor Janeček

Specializace: Dětská chirurgie, urologie a traumatologie
Pracoviště: Soukromý lékař - www.liborjanecek.cz

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: