Opakované gyn. záněty a možnost rakoviny

Dobrý den, je mi 24 a dosud jsem nikdy neměla pohlavní styk. V posledních asi dvou letech trpím na opakované gyn. záněty (streptokok, stafylokok, případně mykózy). Zajímalo by mě, jestli tyto záněty nemohou přispět k rozvoji rakoviny děložního čípku a jestli mohu požádat paní doktorku o stěr z děložního čípku (který se běžně provádí u žen po zahájení sex. života), když mi toto vyšetření dosud nebylo provedeno z důvodu výše uvedeného. Ptám se proto, že jsem četla, že rakovina děl. čípku nemusí být nutně způsobená jen HPV viry... Nebo si myslíte, že jsou mé obavy o možnosti rakoviny zbytečné? (tak málo na tuto možnost mi není a ráda bych měla jistotu). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Záněty bakteriální a kvasinkové a rakovina čípku spolu nesouvisí, stěr z čípku by bylo možno udělat, záleží na tvaru panenské blány, zda je otvor v ní dost široký,aby bylo možno zavést úzká zrcadla. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: