Opakující se kvasinky a imunita

Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda časté a vracející se poševní kvasinkové infekce, vždy řádně přeléčené (i partner) - Canesten, Clotrimazol - mast, Clotrimazol tablety na vkládání, krém s kyselým pH, během léčby styk s kondomem a jiná omezení rizikových faktorů - nemohou poukazovat na nějaký jiný např. imunitní problém. Kvasinky řešíme s partnerem skoro každý měsíc. Na kvasinky jsem ale nikdy nedostala od gynekologa antibiotika, přestože jsem měla postiženou oblast velmi bolestivou a popraskanou. Už nevím, co s tím. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Na kvasinkové infekce se nepodávají antibiotika,ale antimykotika, je možno i zkusit vakcinaci proti kvasinkám,nicméně je to problém,který se bohužel často opakuje příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: