Opakující se nemoci

Dobrý den, mám syna 14 měsíců a již před Vánocemi mu byly nasazeny ATB z důvodu neustálého zahlenění, do toho se ještě přidal zánět středouší. Augementin jsme v pořádku dobrali a zruba před 14 dny jsme opět prodělali zánět středouší, kdy synovi ouško nepíchali, jen jsme měli kapat Otobacid. Ale paní doktorce se nezdály mandličky, prý na nich byl zánět, tak mu zase dala ATB, tentokrát Zinnat. Ještě v době dobírání ATB měl syn opět zvýšenou teplotu 38 po odečtu a měl rýmu a kašel. Tepltou jsme srazili přes víkend a na následné kontrole ORl nám řekli, že máme odsávat, kapat do nosu. A že se mu v oušku udělala krevní sraženina, že tam mám kapat Otobacid, aby se rozmnělnila a šla pak odsát. To bylo před 3 dny, teď je situace taková, že syn má stále rýmu, je nevrlý, a naměřila jsem mu teplotu 38.8 po odečtu. Je možné, že by měl takto opakující se teploty po týdnu? Mám obavu z nějaké vážnější nemoci. V pondělí s ním pochopitelně půjdu zase k lékaři, ale i tak chci slyšet názor ještě jiného lékaře. Mám žádat krevní testy? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, u takto malých dětí není imunita ještě plně dovyvinuta a každá sebemenší infekce, obzvlášt jdoucí takto za sebou, může malé tělíčko velmi vykolejit a rozhodit. Určitě je toto možné, synek není plně doléčen, jděte k lékařce a poslechněte jejích rad. Velmi bych ale doporučovala: abyste si zkusila najít nějakého lékaře s homeopatickým vzděláním a domluvte si na kozultaci k němu. Jde o vícečetné infekce a opakovaná antibiotika u takto malého dítěte nejsou nejlepší řešení a je možné, že by se jeho stav dal řešit s úspěchem i homeopaticky. Pokud nejste nakloněna homeopatickému řešení, určitě kupte v lékárně probiotika (pro dětský věk vám poradí lékárník) - látky zlepšující stav imunity střeva, protože se imunita hodně odehrává ve střevní sliznici a tato probiotika ji pomáhají dobře vystavět a regulovat. Také jsou opakovaným podáváním antibiotik zničeny kmeny bakterií, které střevo obývají, proto bych doporučovala podávat dítěti tato probiotika s každým antibiotikem už souběžně. Info o probioticích : http://www.ulekare.cz/Vyhledavani-u-lekare?search=probiotika&action=search&module=&from=00&where= . Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Články: S léky na slunce? Problematická nejsou jen antibiotika
Konečně nastal čas dovolené...
10 zásadních otázek před nákupem slunečních brýlí
Články: 10 zásadních otázek před nákupem slunečních brýlí
Možná jste překvapeni a...
Ze života klíštěte
Články: Ze života klíštěte
Klíště, které nás ohrožuje...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
Články: Průvodce očními kapkami pro léčbu glaukomu
V léčbě zeleného zákalu se...
Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Články: Kouříte? Nesvádějte bolesti hlavy na přemíru učení
Mnoho studentů si spojuje...
Vyčistěte si játra s pomocí detoxikační kúry
Články: Vyčistěte si játra s pomocí detoxikační kúry
Cílem detoxikace jater je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: