Opakující se zánět dutin

Dobrý den, v březnu tohoto roku jsme prodělala zánět středního ucha-léčena na ORL Augmentinem. Po dobrání ATB neskutečné bolesti hlavy, rýma-opět léčena ATB-Doxyhexal, Doxybene... Po dobrání ATB dva týdny bez rýmy, bez kašle.. nyní opět rýma-zeleno žlutá, kašel-vlhký, ale občas i suchý, prostě něco mezi. Teploty 37,9, byla jsme na ORL-RTG bez výraznějšího snížení transparence dutin, laboratorní vyšetření v porádku... Tak se chci zeptat, co by se mnou mohlo být, když se mi to takhle stále vrací... Bojím se punkcí dutin, ale ta hlava, ta mě fakt ted zase strašně bolí... tak doufám,že na ty punkce nebudu muset... díky za odpověd a radu, co bych pro ty svoje dutiny měla ještě dělat... díkyy...

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! Podle popisu se dosti pravděpodobně jedná o infekci v dutinách. Jakkoli nejsem příznivcem punkcí, v tomto případě Vám asi uleví. Můžete zkusit podpořit svou obranyschopnost, hodně odpočívejte, jezte probiotika (vždy, když jíte ATB!!), pravidelný režim, dutiny v teple, vyhýbejte se průvanu. Hodně pijte, zvlhčujte vzduch (ideálně sušit vyprané prádlo v místnosti nebo zvlhčovač vzduchu). Jezte ovoce, zeleninu, selen. Do nosu kapejte dekongestivní kapky (nikoli sprej!!) a polohováním hlavy "oplaskněte" celou nosní sliznici. Jak přesně, Vám poradí ORL specialista. Proplachujte nos alespoň 3x denně mírně slanou vlažnou vodou (nosem dovnitř, ústy ven). Nemusí to pomoci, možná se punkci nevyhente.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: