Operace moč. měchýře

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda má matka (věk89) by měla podstoupit operaci močového měchýře -papilárniho povrchového tumoru 4×4cm. Jinak CT-IVU+CSK bez dalších problémů. Byla doporučena TUR. Akorat je problém, že ústí uretry je hodně v hloubce ventrální stěny vagíny. Děkuji Hejdová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nález velmi pravděpodobně znamená rakovinu močového měchýře. I tak bývá prognóza příznivá. V tomto stádiu je ošetření vhodné pro získání histologie a kontroly nad onemocněním. Je určitá pravděpodobnost, že by do budoucna už další zákrok a léčba nemusela být potřeba.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: