Operace menisku

V lednu tohoto roku mě z ničeho nic velice silně zabolelo v pravém kolenu.Na Chirurgii mi lékaři udělali RTG a diagnostikovali gonartrosu,dostala jsem elastickou bandáž a docházela na injekce a užívala jsem tabletky Medrol a po té tramadol,ktrý jsem nesnášela-byl mi vysazen.Nicméně koleno mě neustále velice bolelo a naopak se zhoršovalo,nemohla jsem jej ani ohnout a chodila o holích.Když už nic nepomáhalo,odeslali mě na Ortopedii a tam po Ultrazvukovém vyšetření paní lékařka doporučila operaci menisku.Chtěla bych se Vás pene doktore zeptat,zda mám na tento zákrok jít?paní doktorka mi řekla,že je to jen dočasná záležitost,jelikož by byla vhodná za 2roky kloubní náhrada!!!Podotýkám,že mám zdravotní komplikace jako:Leidenská mutace-heterozygot,zvýšená hladina cukru a vysoký tlak. Mnohokrát Vám děkuji,s pozdravem Vlasta z Ostravy.

Odpověď odborníka:

Myslím, že byste zákrok měla absolvovat, artroskopie je dnes velmi propracovaná metoda a kromě možného poranění menisku a jeho ošetření vám ortoped může pomoci i s ošetřením artrosních změn v koleně. O možných kontraindikacích k operaci z interního hlediska se ale musí vyjádřit před artroskopií internista.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x