Operace meniskusu

15. srpna jsem byla na opraci meniskusu ( 2/3 odebráno ) po pádu na kole. Kromě kolena byla naražena celá pr. půlka těla - rameno, kyčel, záda, lýtko. Operace dopadla dobře, po rehabilitaci se vše zlepšovalo, ale po dvou měsících se objevily urputné bolesti. Mám neustále otok v podkolení jamce, který mi brání udělat dřep a bolesti v lýtku, kde se nachází fybula. Již třetí měsíc chodím na rehabilitaci ( magnet, ultrazvuk, cvičení ), ale moc to nepomáhá, studené obklady, chladivé gely, bylinné čaje používám denně. Ortoped říká, že koleno je v pořádku, že to koleno musím rozcvičit. Ale téměř po 9 měsících od operace si už tak jistá nejsem, že je vše v pořádku. Pomohlo by mi nějaké jiné vyšetření kromě ultarzvuku a rentgenu? Ráda bych se opět vrátila k hraní tenisu, který už hraju 25 let, ale bohužel s těmito bolestmi to nejde. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud jsou otoky a bolesti v oblasti podkolenní lýtka doporučoval bych ještě cévní vyšetření s ultrazvukem a neurologické vyšetření, Budou-li negativní pak magnetickou rezonanci , i když její přínos je nejistý a nehcal bych ji jako poslední možnost.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ženská masturbace
Články: Ženská masturbace
Mnoho žen ještě stále žije...
Úžeh, úpal, dehydratace – jak se vyrovnat s nástrahami léta s pomocí homeopatik?
Od nespavosti pomůže psychoterapie
Články: Od nespavosti pomůže psychoterapie
Nespavost patří mezi...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Slunce ohrožuje děti více než dospělé
Články: Slunce ohrožuje děti více než dospělé
Spáleniny od slunce v...
Spánková hygiena
Články: Spánková hygiena
Dodržování zásad spánkové...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: