Oprava dotazu: špinění mezi menstruacemi

Dobry den, zasilam jeste jednou svuj dotaz, bohuzel jsem si nevsimla prekliknuti u zadavani datumu, omlouvam se Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi menstruacemi. Jsem na syrove strave jiz skoro rok, neuzivam zadne prasky uz 4 roky. Prvni sex 20.12. a druhy den 21.12.se nam s pritelem roztrhl kondom. Bylo to vlastne moje poprvé. Je tu vsak riziko jen možné "kapičky touhy".hned 21.jsem užila postinor pro svuj klid a od te doby jsem styk nemela. Musim rict ze jsem nabrala 4kg na vaze (zvysena chut k jidlu, zvyzeni porcí) menstruace se jiz 3x kazdy mesic dostavila ale v prubehu mesice mam vsak i 7dni v kuse spineni pak zase treba 3 dny spineni nebo 2dny slabé krvaceni v prubehu 28 dni a trochu pobolivani v podbrisku, pri sportu citim ze se nemam moc namahat a to je to jen spineni... :( Prave jsem se take docetla ze spolehlivost teto pilulky je 75procent, cetla jsem o nekolika pripadech otehotneni i pres tento typ pilulky a take ze na zacatku tehotenstvi nektere zeny mohou mit menstruaci. Ted sebojim a nevim zda je velka pravdepodobnost otehotneni kdyz to bylo i moje poprve, navic ty priznaky a vaha! Je mozne ze pilulka takhle dlouho muze rozhodit hormonalni system kdyz nejsem zvykla jist chemii? Mockrat děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, váš problém patří i do kategorie gynekologie-porodnictví - stran případného těhotenství.... Každopádně platí, že v přírodě vždy víc zaplatíme, než dostaneme - tedy i hormonálně razantní zákrok - a že je Postinor pěkný dryják vám řekne každý gynekolog. Proto nemohou ani zásadní změny hormonální, včetně dalších doprovodných projevů, i z oblasti gynekologie, příliš překvapit. To, že došlo k pohlavnímu styku poprvé, nemá na riziko otěhotnění vliv, a stran objemu ejakulátu partnera také ne - právě velmi často ta příslovečná kapička udělá své. Jedinou jistotou je pak těhotenský test, případně gynekologické vyšetření, pokud by vaše obtíže neustávaly. P.S. Syrová strava není vždy zárukou úspěchu, zvláště ne u krevní skupiny 0 Rh+ a podobně...

MUDr. Libor Němec
MUDr. Libor Němec

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční ambulance a Iridologická poradna, Vyškov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x