Oprava dotazu

-------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den, z důvodu heterozygotní leidenské mutace musím vysadit kombinovanou HA. Je mi 25 let, řekněme, že tak do 2 let plánuji první dítě. Z tohoto důvodu zatím nechci zkoušet nitroděložní tělísko, to až po dětech. Prozatím ovšem chci být před těhotenstvím chráněná opravdu spolehlivě. Trochu se bojím spolehlivosti minipilulky, zvlášť když nekojím. Souvisí spolehlivost s kojením? A mohu se spoléhat jenom na pilulku, nebo je lepší ji doplnit ještě kondomem či spermicidním gelem? Nechci být paradoidní a přehánět, ovšem bojím se, že v případě, že mi díky minipilulce vymizí menstruace, nepoznám zavčas, že jsem těhotná a nepřizpůsobím tomu svůj životní styl (mám namysli pití alkoholu). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Minipilulku bych nedoporučoval, je to poměrně silná hormonální dávka a to neni vhodné z důvodu heterozygotní leidenské mutace,nevím proč píšete o kojení když dítě výhledově teprve plánujete,myslím,že kombinace kondomu s gelem by měla být dostatečná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: