Opuchnutí z máku?

Dobrý den, syn (5 let) byl nedávno doma s chřipkou a po snězení šátečku úplně opuchl(hlavně rty). Vše jsme vyřešili s obvodní lékařkou. Můj dotaz se týká toho, že syn nikdy s mákem problém neměl a ani podle testů na něj není alergický. Co se tedy mohlo stát? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, testy na potraviny nejsou zcela přesné, i když josu negativní nelze vyloučit reakci na potravinu. Mák patři mezi relativně časté alergeny, může zkříženě reagovat s alergeny rostlinného původu /pyly/. Není vyloučena , že se u syna časem může objevit nějaká pylová alergie. Měli byste mít u sebe pohotovostní balíček , kdyby se reakce znovu opakovala. Mohla to být i souhra infekce a požití máku, kdy imunitní systém byl ovlivněn infekcí a reagoval jinaka než kdyby infekce neprobíhala.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: