Osmičky a brnění hlavy?

Dobry den, prosim Vas o radu, zacala jsem uzivat antibiotika Xorimax a myslim, ze me zacaly bolet osmicky, je to mozne? Jeste se chci zeptat, muze unava, bolest ci brneni, jako kdyby mi tam nekdo vrtal jen chvilu, pak to ustane nebo mirne huceni v hlave, souviset s osmickami? Pri jakych situacich musi ven? Kdyz bych mela horecky, ci otekle? Nemam je zkazene a rostou rovne. Dekuju Vam.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepředpokládám spojitost mezi užíváním atb a bolestivostí osmiček. Pokud by kolem osmiček byl opravdu velký zánět, může být přítomna únava či vystřelování do "uší či spánků". To jestli jsou osmičky zdravé se pozná na rtg, mohou být zkažené, i když koukají jen lehce z dásně. Aby nebyly bolestivé je třeba je pořádně! čistit. Nejlepší je tzv. solo kartáček a masírovat i dáseň kolem. Nebojte se počáteční zvýšené bolestivosti, ustoupí zpravidla do 5 dní. Pokud se dostaví teplota, obtížné otevírání úst, navštivte svého zubního lékaře, vypláchne vak, ze kterého zub vyrůstá. Indikací k vytáhnutí osmiček je mnoho a záleží na dalších okolnostech, Váš lékař ví, co dělá. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: