Otěhotnění

Dobrý den,chtěla bych se Vás zeptat na Váš názor ohledně otěhotnění.Mě i manželovi je 30 let máme 3leté dítě,rok a půl se snažíme o dítě přírodní cestou,nešlo to a těď už máme za sebou 2 inseminaci(bez uspěchu),já jsem v pořádku ,manžel má pomalé spermii,prý jen 30%.Dneska mě doktor řekl že máme velmi malou šanci na otěhotnění a že už nemá smylsl dělat další inseminaci a doporučil nám umělé oplodnění.Není to ještě brzo to vzdávat po druhém pokus inseminace?A mám ještě jednu otázku ,prý pojištovna umělé oplození hradí jen částečně,museli bychom si uhradit kolem 7000 kč.Je to pravda?Mockrát děkuji za Váš názor a odpověď spozdravem Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jak řekl váš lékař, při inseminaci byste měli malou šanci na otěhotnění, je to z důvodu méně pohyblivých spermií partnera.V tomto případě by skutečně pro vás bylo umělé oplodnění vhodnější variantou. 3 cykly IVF v základní formě, tj. mimotělní oplodnění a přenos embryí do dělohy včetně léků ke stimulaci, vám uhradí pojišťovna. Doplatek hradíte v případě dalších výkonů, tedy např. zmrazení embryí, narušení obalu embryí, zavedení spermie do vajíčka.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x