Otěhotnění

Dobrý den. Chtěla jsem se Vás zeptat, brala jsem rok a 3 měsíce antikoncepci Minervu. A ted jsem jí vysadila 2.5.2015. A pokoušíme se o miminko. A 26.5. jsem si dělala těhotenský test a byla tam velmi slabá čárka. A když jsem si ho zkoušela dělat 30.5. tak mi vyšlo skoro to samé jen o něco méně byla vidět. Co to může znamenat? Jsem těhotná? Nebo jsem mohla potratit? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste stále neodmenstruovala a jste těhotná, test by měl být jasně positivní. Pokud už jste odmenstruovala, mohla to být falešně positivní reakce testu nebo tzv. biochemická gravidita, kdy dojde jen k přechodnému zvýšení hladiny těhotenkého hormonu. Pokud nemenstruujete a test je stále slabě positivní, je nutné doplnit vyšetření z krve.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: